Ne mondj le a sült malacról!

CUKARÉBROK köret

Mivel az én étkezésemben fontos, hogy mennyi szénhidrátot fogyasztok, így nem mindegy, milyen köretet eszek.

Hát így született a krumplipüré pótló, nevezzük „CUKARÉBROK” pürének. E finomság, mint a nevében is benne van cukkíni, karfiol, répa, brokkoli, és némi lelkesedés hozzáadásával készült, persze a sült bőrös császár mellé.

Hozzávalók

  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg brokkoli
  • 15-20 dkg sárgarépa
  • egy cukkíni (az enyém kb. 35 deka volt)

A hozzávalókat felaprítjuk. Teflonbevonatú edénybe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis Oliva olajat (kb. 1 evőkanál). Elkezdjük dinsztelni.

A zöldségek először vizet eresztenek, és párolódnak. Amikor elkezd összeesni a zöldségmixünk az edényben, figyeljünk, hogy ne égjen le, és lehetőleg a legtöbb nedvességet párologtassuk el róla. Kicsit olyannak kell lennie, mint a grill zöldségnek. Minél kevesebb nedvesség marad a zöldségekben, annál sűrűbb állagú lesz a pürénk. Nekem ez kb. 20 percet vett igénybe.

Amikor már úgy látjuk, hogy a nedvesség nagy része eltávozott, levesszük a „tűzhelyről” és egy botmixerrel összepürésítjük az egészet. Ilyenkor ízlés szerint még lehet bele tenni vajat, tejet, tejfölt, ki mit szeret, ki mit ehet. Ha megfelelően kiment a víz a zöldségekből, egy egész sűrű masszát kapunk, ami teljesen olyan lesz, mint a krumplipüré.

(Régebben próbáltam úgy is, hogy csak megpárolom a zöldségeket, de mivel magas volt a víztartalma, így egy főzelék állagú szószom lett. Fontos hogy jól kipárologjon a nedvesség belőle!)

 

“Soha nem késő elkezdeni egészségesen élni!”

További receptek

Brokkolis, sonkás felfújt

Brokkolis, sonkás felfújt

Brokkolis, sonkás felfújtHozzávalók 30 dkg brokkoli 20 dkg sonka 2db tojás 15 dkg trappista, sajt 2 tömlős sajt vagy  200g Mascarpone só, bors A Brokkolit összeaprítod, a sonkát kockákra vágod, összekevered az alapanyagokat (brokkoli, sonka, tojás, sajtok) és az így...

bővebben
hu_HUHungarian