Rólam

Bemutatkozás

Schallegger Gábor vagyok, Welness Tréner, Fogyás és Mozgás Specialista, diabétesz tanácsadó.

Túl a negyedik X-en is teszek azért, hogy jó formában legyek. 18 éves koromtól 32 éves koromig sportoltam, edzettem, egy igazi „gőzgép voltam”, de sajnos a hanyagságom miatt belekerültem egy nem kívánatos helyzetbe. Az életmód változás, az ülőmunka, az edzés hiánya, a rendszertelen étkezés, és a testem feletti kontroll elvesztése sikeresen meghozta gyümölcsét. 36 éves koromban 2-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak nálam, más néven inzulinrezisztenciát. A cukrom 18 mol volt, 22 kilóval voltam több, mint az ideális testsúlyom, a vérnyomásom is magas volt. Mondanom sem kell, váratlanul ért a hír. Semmi tapasztalat, teljesen új terület és jött a kérdés, amit mindenki feltesz magának ilyenkor „most hogyan tovább”.

Az internetről kezdtem összeszedni az infókat, ismét elkezdtem mozogni. Mire diabetológushoz kerültem a cukromat letoltam 10 mol-ra csak az étkezéssel és a mozgással. Inzulinozni akartak, amit nem engedtem, végül a gyógyszeres kezelés elegendőnek és hatásosnak bizonyult. Sürgősen el kellett kezdenem kimászni ebből az állapotból. 98 kilóról lefogytam 80-ra, amit azóta is tartok, majd egy idő elteltével elhagyhattam a vérnyomásgyógyszert, és a gyógyszeres kezelést is kezdtem elhagyni, mivel a mozgás és a helyes étkezés hatásosnak bizonyult.

Nem csak a gyógyszer a megoldás!

Az orvosok természetesen elmondták, hogy szükséges a mozgás és változtassak az étrenden, de ott álltam tanácstalanul, és azt sem tudtam, mihez kezdjek. Az évek alatt sok lehetőséget, megoldást megismertem, aminek segítségével a mai napig tartom ezt az állapotot. Régebben folyamatosan foglalkoztam magammal, és ismét rájöttem, mennyire fontos, hogy az ember odafigyeljen magára – nem csak akkor, amikor már késő.

Eltökélt szándékom lett segíteni azoknak, akik szeretnék rendbe tenni az egészségüket, és azoknak, akik szeretnék megőrizni, de nem tudják, hogyan tegyék ezt. Hogy ez még tökéletesebben menjen, elvégeztem egy táplálkozási tanácsadó tanfolyamot, és folyamatosan képzem magam. Szeretnék segíteni neked abban, hogy ne kelljen 30 különböző weboldalról összeszedni az infókat, ráadásul nem tudhatod, hogy mi az, ami igazán működik. Konkrét megoldásokat adok mind az étkezés, mind a mozgás terén, hogy te is jól boldogulj, és ne legyen bonyolult számodra az egészséges életmód elérése. A másik célom, hogy segítsek azoknak, akik szintén a 2-es típusú diabéteszben szenvednek. 10 éves személyes tapasztalat és információgyűjtés áll a hátam mögött, tanulással kiegészítve, aminek a segítségével segíteni tudok abban, hogy ÉP TESTBEN élj.

Az ÉP TESTBEN Programok célja (É.T.P.)

ÉP TESTBEN Programok segítenek neked megvalósítani azokat a célokat, amik az egészséged megőrzéséhez szükségesek, és segítséget nyújt hosszútávon a fenntartásában.

Segít, hogy gyorsan és könnyen elsajátítsd a megfelelő technológiát, amivel ÉP TESTBEN élheted az életed.
Segít leküzdeni azokat az akadályokat, amik visszatartanak.

Ha diabéteszben szenvedsz kezedbe ad egy plusz megoldást, amivel szinten tarthatod a vércukorszinted és rendbe tudod tenni a tested.

Célom, hogy önállóan, teljes tudással és megértéssel tudd kezelni a diabéteszt és jó kedvvel, lendületesen, vidáman, egészségesen, önbizalommal tudd élni az életed. Mert az egészség a legfontosabb és hogy ép testben legyél.

Min alapul a szolgáltatás?

Napjainkban egyre kevesebb időt fordítunk a helyes táplálkozásra. E miatt az emberek nagy százaléka autoimmun betegségekben például Inzulinrezisztenciában, vagy éppen „B” típusú éhezésben szenved.

A „B” típusú éhezés tulajdonképpen az elhízás, amikor a szervezet ugyan elegendő kalóriát kap, de a szénhidrát, fehérje és zsír (makro tápanyagok) aránya nem megfelelő, és a bevitt tápanyag nem fedezi a működéséhez szükséges vitamint és ásványi anyag (mikro tápanyagok) mennyiséget.

A „B” típusú éhezésben szenvedőkről soha nem gondolnánk, hogy éheznek, mert gyakran kövérek. A megoldás a helyes arányok meghatározása, egy jó étrend kialakítása, és a megfelelő mozgás mennyiségének és formájának meghatározása.

Miben segítenek neked az ÉP TESTBEN Programok?

N

Rendbe teszik a tested

N

Segítenek, hogy gyorsan és könnyen elsajátítsd a megfelelő technológiát, amivel ÉP TESTBEN élheted az életed

N

Segítenek megelőzni a különböző betegségeket

N

Segítenek eligazodni, mit ehetsz, mit nem, mivel pótold azokat az ételeket, amiket nem ehetsz

N

Megértést és iránymutatást kapsz a helyes táplálkozással kapcsolatban

N

Kezelni fogják azokat az akadályokat, amelyek miatt nehezen alkalmazod a megfelelő lépéseket

N

Ha inzulinrezisztens vagy, kezeljük a problémákat, amik miatt a vércukorszinted ingadozik.

hu_HUHungarian